Navnet er Braagaard, Knud Braagaard,  The Danish 007 James Bond collector
Bondcollector.dk

Fascineret af 007


Det startede med den allerførste James Bond film, som Knud Braagaard ikke engang var gammel nok til at se, men blev smuglet ind til. Nu har han et helt værelse med 007-effekter.


- Navnet er Braagaard, Knud Braagaard. Sådan lyder telefonsvareren hjemme hos den 59-årige specialarbejder, der glæder sig til fredag, hvor den nyeste Bond-film får premiere. Agent 007 har nemlig fyldt Knud Braagaards tilværelse næsten hele hans liv.

 James Bond indeni

Selv hans telefonnummer slutter på 007, omend Knud Braagaard måtte væbne sig med mere end almindelig tålmodighed, før teleselskabet forbarmede sig over ham. Han arbejder i metalvarebranchen, men hinsides fantasiens overdrev er han hemmelig agent i den britiske efterretningstjeneste MI 6 som selveste 007. Til daglig er han dog en normal gennemsnitsdansker, der ikke kunne drømme om at optræde forklædt som Bond hjemme i lejligheden. Det sker kun ved helt specielle, festlige lejligheder.


Har lavet et lille museum

Til gengæld har Knud skabt en helt unik James Bond-samling, der startede med sølvbilen med katapultsæde fra Goldfinger, som Knud fik af sin far,

- Jeg fandt derefter en lille butik med gammelt legetøj her i Søborg og faldt over et katalog med billeder af en mængde ting fra James Bond-verdenen. Samt adressen på en Bond-klub i England, der skulle vise sig som en smutvej til flere Bond-effekter. Derudover snusede jeg mig frem til på loppemarkeder, og som lagde grunden til mit minimuseum, som jeg kalder min James Bond-samling.

 

Smuglet ind til den første film

Hans kone Marianne og deres to ikke længere hjemmeboende børn har affundet sig med, at den hårdtslående hemmelige agent i den grad er blevet en del af familien.

- Familien synes vist ikke, jeg er rigtig klog. Alligevel håber og tror jeg, at de glæder sig på mine vegne, griner Knud. Han faldt pladask for Bond-skikkelsen, da han som 13-årig i 1962 sammen med sine forældre nærmest måtte smugles ind i Nørreport Bio til den første James Bond-film. Dr. No hed den, med Sean Connery og Ursula Andress.


De gamle er de bedste

- Connery er suverænt den største af alle Bonder, kommer det med overbevisende eftertryk fra Knud Braagaard. Han mener også, at den bedste af samtlige 21 James Bond-film er Goldfinger fra 1964!

- Daniel Craig en fantastisk og ny, forfriskende James Bond. Men de store actionscener er i for høj grad styret af teknik og for lidt af skuespillernes præstationer i de nye film. Og det er synd, mener Braagaard.

Men nu gælder det altså fredagens premiere på Quantum Of Solace. Og mon ikke Knud vil fejre aftenen med vodka martini. Shaken, not stirred?

 

 Se og Hør  mandag 3.11.08